Wat kan ik drinken tijdens het Carnivoor Dieet?

Vrijwel elk dier op deze planeet drinkt water. Het is een uiterste goede manier om jezelf te hydrateren.

En dat is het dus ook tijdens het Carnivoor Dieet.

Dit komt misschien niet als een totale verrassing voor je, maar ongeveer 70% van jouw lichaam bestaat uit water. Dus het is ook volstrekt logisch om jezelf te hydrateren met precies datgene waar je voor een groot gedeelte uit bestaat.

Water dus.

Het is alles wat je nodig hebt. En zeker als je het Carnivoor Dieet gewend bent – en je bent afgekickt van suikers en zoetstoffen – dan zul je water ook extra gaan waarderen.

Je zou eventueel ook nog kunnen afwisselen met bruiswater, al zijn sommige wetenschappelijke onderzoeken niet al te positief over het effect van koolzuurgas op bijvoorbeeld de toestand van botweefsel.

Dus je bent het beste af met water.

Hoe zit het dan met koffie en thee?

In principe kun je daar ook prima mee hydrateren. Veel mensen denken dat koffie en thee een uitdrogend effect hebben, maar dat is niet per se zo.

Cafeïne heeft inderdaad een licht diuretische (vochtafdrijvende) werking. Maar uiteindelijk krijg je per saldo meer vocht binnen met koffie en thee dan de hoeveelheid vocht die de cafeïne zou kunnen afdrijven.

Het issue met cafeïne is wel dat het kan inwerken op stresshormonen en het kan je slaapritme ook ontregelen.

Wil je koffie drinken, dan is mijn tip om het alleen in de ochtend te doen. Cafeïne heeft namelijk een halveringstijd van ongeveer 5 uur.

Met andere woorden, als je om 17:00 nog een dubbele espresso drinkt, dan zit om 22:00 nog de helft van de cafeïne in jouw systeem. En dit kan er natuurlijk voor zorgen dat je om 22:30 naar het plafond ligt te staren, in plaats van dat je lekker ligt te slapen.

Als je alleen water drinkt dan heb je daar uiteraard geen last van .

Vergelijkbare berichten

2 reacties

  1. Verse volle Melk,

    Het is een dierlijk product.
    Niet alle dagen omdat er zoveel lactose (suiker) in zit, een paar glazen per week staat wel op het menu.

    Vic

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *